Huumeparonit

Jos mikä leimaa tätä aikaa, on huumekaupan räjähdysmäinen kasvu. Huumeiden salakuljetus on aina kolmen kärjessä kun puhutaan keinoista rikastua nopeasti ja törkeästi. Ne kaksi muuta ovat laiton asekauppa ja prostituutio. Ruokakauppa ei kannata, ei edes digilaitteiden tai ohjelmistojen myynti ole mitään muuta kuin nappikauppaa. Aikamme suurimmat rikolliset ovat keränneet huumekaupalla sen verran rahaa, että he eivät edes tienneet paljonko sitä rahaa tuli. Sitä jemmattiin maahan (Escobar), sitä poltettiin näytösluonteisesti, sillä lahjottiin ja voideltiin virkamiehiä, poliitikkoja, poliiseja, armeijan päällystöä, tullimiehiä. Sillä saatiin tukeva ote kokonaisesta valtiosta. Huumekauppa se kannattaa ja kokaiini on huumeista ylivoimaisesti kannattavin salakuljettaa.

Huumeiden kysyntä

Huumekauppaa on käyty aina kun kysyntää on ollut. Ja sitä on ollut aina. Siksi sitä ei voi myös koskaan pysäyttää. Jos jotain hingutaan, jostain Meksikon syrjäseuduilta tai Kolumbian vuoristosta nousee yrittäjähenkisiä miehiä, jotka alkavat toimittaa huumeita halukkaille. Ja halukkaita on erityisesti USA:ssa. USA:n viranomaiset ovat taistelleet vuosikymmeniä Etelä-Amerikasta tulvivaa huumekauppaa vastaan, mutta laihoin tuloksin. Kokalahden muutos eri kemiallisten valmistusvaiheiden läpi Perussa, Equadorissa tai Kolumbiassa ja muunnos valkoiseksi jauheeksi, jota himoitaan Pohjois-Amerikaksi, tuo eri vaiheissaan rahaa lukemattomille ihmisille. Huumekauppa on osa Etelä- ja Pohjois-Amerikan taloudellista infrastruktuuria, siksi se on vaikeasti hävitettävissä tai edes pienennettävissä. Yksi suurrikollinen saadaan kiinni tai todennäköisemmin, kuolee, mutta hänen tilalleen on tulossa kymmennen muuta. Yksi kartelli tuhotaan kalliiden ja vaivalloisten operaatioiden kautta, ja toinen ottaa vallan ja jatkaa toimintaa. Miljardibusiness on niin houkuttelevaa että siitä eroon pääsemisestä ei kannata edes haaveilla. Sadat ihmiset, ekä syylliset että syyttömät kuolevat joka vuosi huumekaupan sisällä ja sen ympärillä. Kysyntä on valtavaa ja huumeista maksetaan auliisti. Huumeilla pääsee eroon tavallisen elämän viheliäisyydestä hetkeksi. Kaikkialla maailmassa nuoriso bilettää sekä perinteisten että synteettisten huumeiden avulla, tavalliset liikemiehetkin vetävät kokaa nokkaan että kestävät liikemaailman paineita; kotona voi puuhakas kotirouvakin kyllästyä elämänsä junnaamiseen ja vetää tötsyt takapihalla kun lapset on saatu tainnutettua yöunille. Ei ole maailmassa ollut sellaista kulttuuria, jossa ei ole käytetty rituaalisesti tai vapaa-ajan kunniaksi jotain tajuntaa muuttavaa ainetta joko nesteen tai jauheiden muodossa. Jotta huumeongelma ratkeaisi lopullisesti ("endlösung") pitäisi joko sallia kaikki huumeet, joka jouduttaisi aikamoisen joukon poistumista elävien kirjoista tai sitten ihmisten tajunnantilaa voitaisiin nostaa jollakin ihmeellisellä terveellä menetelmällä, joka ei tekisi heistä riippuvaisia narkkareita. Kumpikaan vaihtoehto ei näytä todennäköiseltä.

Nyt tilanne on se mikä on. Huumekauppaa käydään ja yksi pääsuunta on ollut pitkään Etelä-Amerikasta Pohjois-Amerikkaan. Viime vuodet kokakauppaa ovat hallinnet Kolumbiasta ja Meksikosta tulleet huumekuninkaat, joskin Kolumbian merkitys on pienentynyt ja Peru on noussut sen rinnalle ja ohikin.

Viime vuosikymmenien suurimmat huumekaupalla rikastuneet pomot olivat kolumbialainen Pablo Escobar, Meksikosta noussut El Chapo ja vähemmän tunnettu, Nazario Moreno Gonzalez, lyhyesti Nazario, hänkin Meksikosta. Kaikki kolme ylsivät tässä tuhoisassa kaupankäynnin lajissa legendaarisiin mittoihin mitä tulee salakuljetetun kokaiinin määrään ja siitä saatuihin omaisuuksiin. Katsotaan näiden kolmen karttoja ja elämän päälinjoja.

Escobar

Pablo Escobar oli Kolumbialainen huumekauppias, joka perusti Medellín-kartellin vuonna 1976 ja josta tuli sen ainoa johtaja. "Kokaiinin kuninkaaksi" kutsuttu Escobar on historian rikkain rikollinen, joka on kerännyt arviolta 30 miljardin yhdysvaltain dollarin nettoarvon kuolemaansa mennessä (mikä vastaa 58 miljardia dollaria vuonna 2018), kun taas hänen kartellinsa monopolisoi kokaiinikaupan Yhdysvaltoihin 1980- ja 1990-luvulla. Hän taisteli johdonmukaisesti kilpailevia kartelleja vastaan kotimaassa ja ulkomailla, mikä johti joukkomurhiin ja poliisien, tuomareiden, paikallisten ja merkittävien poliitikkojen murhiin, mikä teki Kolumbiasta maailman murhapääkaupungin.

Vuonna 1991 Escobar antautui viranomaisille, ja hänet tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen useista syytteistä, mutta hän teki Kolumbian presidentin Cesar Gavirian kanssa sopimuksen luovutuksesta, jonka mukaan hän voi olla omassa, itse rakennetussa vankilassaan. Vuonna 1992 Escobar pakeni ja piiloutui, kun viranomaiset yrittivät siirtää hänet tavalliseen pitolaitokseen, mikä johti maanlaajuiseen ajojahtiin. Tämän seurauksena Medellínin kartelli mureni, ja Escobar kuoli kotikaupungissaan ammuskelussa Kolumbian kansallisen poliisin kanssa. Escobar sai laukauksia jalkaan ja vartaloon ja tappavan laukauksen korvan läpi päähän.

Hänen perintönsä on edelleen kiistanalainen; Vaikka monet tuomitsevat hänen rikostensa kammottavan luonteen, toisinaan Escobaria pidetään "Robin Hoodin kaltaisena" hahmona monille Kolumbiassa, koska hän tarjosi monia mukavuuksia köyhille; Hänen hautajaisiinsa osallistui yli 25 000 ihmistä. Hänen yksityistilansa Hacienda Nápoles on muutettu teemapuistoksi. Hänen elämänsä on toiminut myös inspiraationa tai sitä on dramatisoitu elokuvassa, televisiossa ja musiikissa. Hän oli näistä kolmesta huumekuninkaasta se vetoavin hahmo, vaikka kukaan ei mene kieltämään hänen aiheuttamiaan tuhoja Kolumbian yhteiskunnalle, taloudelle ja yleiselle moraalille.

Escobarin kartalla on Kala-Askendentti, joka pohjoisilla leveysasteilla on harvinainen, mutta Kolumbiassa taas yhtä tavallinen kuin muutkin merkit. Escobar oli melko kookas, vähän vetelänoloinen mies, joka oli omistautunut perheelleen, vaimolleen ja lapsilleen olematta kuitenkaan mikään uskollinen puoliso. TV:ssä nähty sarja Escobarista nosti esiin hänen yksityiselämänsä auvoisuutta ja anteliasta ja hyväsydämistä luonnetta, joka kuitenkin oli vain pieni välähdys tämän miehen elämässä. Hän saattoi mätkiä pesäpallomailalla hänet pulaan jättäneen alaisensa kuoliaaksi jos häntä sapetti tarpeeksi. Hänen kalamaisuutensa näkyi siinä että hän pyrki luomaan profiilia kansan hyväntekijänä kuten myös Nazario Meksikossa. Hän lahjoitti rahaa kouluille, rakensi asuntoalueita köyhille ja rahoitti yhteiskunnan muita yleishyödyllisiä laitoksia Medellenissa. Mutta samalla hän pyrki sitomaan ihmisiä itseensä , tekemään heidät riippuvaisiksi hänestä ja hänen rahoistaan. Hänellä oli kotikaupungissaan runsaasti palvovia ihailijoita, joita saattoi palkata tekemään pieniä palveluksia. Escobarin kunnianhimo alkoi karata käsistä. Hän pääsi tunnettujen poliitikkojen listan avulla Kolumbian parlamenttiin varamieheksi 1982, mutta poliittinen ura katkesi heti kun häntä syytettiin huumeiden salakuljetuksesta. 1983.Kartalla on poliitikkoa sen verran mitä Jousimies-aurinkomerkkinä suo. Keskipäivän ihmisenä kunnianhimoa oli nousta "suureksi", mutta suuruus jäi rikollisuuden kansalliseen sarjaan. Escobarin kartalla on usein pettämätön luksuksen ja nautinnonhalun merkkinä Veuksen ja Jupiterin konjunktio. Rahaa oli tehdä vaikka mitä, vaikka hankkia Afrikasta virtahepoja, joita hän istuttti paikalliseen jokeen tiluksillaan. Mutta ei ole rikollijäejestön pomoa, joka ei pysty raivoisaan väkivaltaan. Escobarin kartalla myrskyn merkki on Marsin ja Saturnuksen konjunktio Neitsyessä ja 7.huoneessa (suhde muihin ihmisiin). Se on lisäksi neliössä Merkuriukseen, joten hän toteutti useimmat uhkauksensa hyvin nopeasti ja tehokkaasti ja poisti päiviltä kilpailijansa, epäonnistuneet alaisensa ja koko joukon poliiseja ja armeijan sotilaita, jotka eri vaiheissa yrittivät pidättää hänet. Murhien määrästä ei ole tilastoja, arviot vaihtelevat muutaman sadan ja 2000 välillä. Kyllä, Escobar oli massamurhaaja.

Kun Kalat nousee, on Neptunus nousun hallitsija. Tässäkin se pitää pintansa eikä vanhaa Kalojen hallitsijaa, Jupiteria, voi pitää oleellisena kartan keskuksena. Neptunus oin Vaa'assa ja 8.huoneessa. Miehen koko elämä pyöri kokaiinin parissa. Hän oli liikemies, kauppias, rikollinen, joka työnsi USA:aan markkinoille satoja tonneja kokaiinia ja kääri valtavat summat rahaa, joita sitten myöhemmin haudattiin jopa eri puolille lähiseutua. 8.huone on tässä kevyen näköinen, Neptunus vain, ei muuta, mutta kaupankäynnin luonne (huumeet) on Neptunusta, ja Neptunuksen asema hyvin löysässä neliössä Venukseen (usein jonkinasteisen rappion merkki) ja kuusioissa Plutoon ja Merkuriukseen osoittavat menestystä liikeasioissa. Neptunuksen tärkein aspekti on kuitenkin sen konjunktio Kuun Laskusolmuun ("karma").Mikä oli hänen perimmäinen motiivinsa toiminnalleen?

El Chapo

El Chapo oli meksikolainen huumeparoni ja Sinaloa-kartellin entinen johtaja. Rikollisjärjestö oli nimetty Meksikon Tyynenmeren rannikon Sinaloan osavaltion mukaan, jossa se perustettiin. Hänet tunnetaan nimellä "El Chapo" ("Pätkä") hänen 168 cm pituudensa ja lapsenomaisen fysiikkansa vuoksi. Hänen oikea nimensä on Joaquin Guzman. Hänestä tuli Meksikon ylin huumekuningas vuonna 2003 kun hänen kilpailijansa Osiel Cárdenas Guillénin pidätettiin. Yhdysvaltain valtiovarainministeriö piti häntä "maailman vaikutusvaltaisimpana huumekauppiaana".

Joka vuosi 2009–2011 Forbes-lehti sijoitti Guzmánin yhdeksi maailman vaikutusvaltaisimmista ihmisistä sijoittuen 41:nneksi, 60:nneksi ja 55:nneksi. Hän oli siis Meksikon toiseksi vaikutusvaltaisin mies Carlos Slimin jälkeen. Lehti kutsuu häntä myös kaikkien aikojen suurimmaksi huumeparoniksi. Yhdysvaltain liittohallitus pitää Guzmánia "maailman häikäilemättömimpänä, vaarallisimpana ja pelätyimpänä miehenä" ja huumevalvontavirasto (DEA) arvioi, että hän vastasi Pablo Escobarin vaikutusvaltaa ja ulottuvuutta ja piti häntä "huumemaailman kummisetänä".

Guzmánin Sinaloa-kartelli kuljettaa usean tonnin kokaiinikuljetuksia Kolumbiasta Meksikon kautta Yhdysvaltoihin, joka on maailman suurin kuluttaja, ja sillä on jakelusoluja kaikkialla Yhdysvalloissa. Järjestö on osallistunut meksikolaisen metamfetamiinin, marihuanan, ekstaasin (MDMA) ja heroiinin tuotantoon, salakuljetukseen ja jakeluun kaikkialla Amerikassa ja Euroopassa. Guzmán oli vuoden 2014 pidätykseensä mennessä vienyt Yhdysvaltoihin enemmän huumeita kuin kukaan muu kauppias, mukaan lukien yli 500 tonnin (500 000 kg) kokaiinia pelkästään Yhdysvaltoihin. Guzmán vangittiin ensimmäisen kerran vuonna 1993 Guatemalassa, ja hänet luovutettiin ja tuomittiin Meksikossa 20 vuodeksi vankeuteen murhasta ja huumekaupasta. Hän lahjoi vanginvartijoita ja pakeni liittovaltion huipputurvallisista vankiloista vuonna 2001. Meksikon ja Yhdysvaltojen hallitukset sekä Interpol halusivat hänet. Hänet pidätettiin toisen kerran Meksikossa 22.2.2014, löydettiin neljännen kerroksen osakehuoneistosta Mazatlánissa, Sinaloassa, ja hänet vangittiin ilman lupaa.

Hänet luovutettiin Yhdysvaltoihin 19.1.2017 kohtaamaan rikossyytteitä, jotka liittyivät hänen johtajuuteensa Sinaloa-kartellissa. Valamiehistö totesi Guzmánin syylliseksi kaikkiin syytteisiin vuonna 2019, ja hänet tuomittiin 17.7.2019 elinkautiseen vankeuteen plus 30 vuodeksi ja määrättiin menettämään yli 12,6 miljardia dollaria. Hän on näistä kolmesta suuresta ainoa elossa oleva. Nykyiset mahdollisuudet paeta millään keinoin amerikkalaisesta vankilasta näyttävät hyvin heikoilta.

El Chapon kartalla Kauris nousee. Häntä onkin kuvattu eteväksi organisoijaksi, joka keksi aina uusia tapoja saada kuljetettua yhä suurempia eriä kokaiinia USA:N markkinoille ohi lainvalvojien ja tulimiesten. Hän hoksasi sen miten tärkeitä pitkät tunnelit olivat salakuljetusreiteillä. El Chapo oli tehokas ja työteliäs ja vaativainen mies, joka aloitti kadulta ja täysin tyhjästä. Hän kiipesi kaurismaiseen tapaan oman alansa huipulle, olmi suhteita, osoitti pätevyyttään ja raivasi kilpailijoita pois tietä häikäilemättömästi. Hän osasi vaikuttaa ihmisiin kuten Escobar, mutta ei pyrkinyt miellyttämään ihmisiä. Hän pakeni vankilasta lahjoen vartijoita ja voidellen vankilan ulkopuolisia virkamiehiä. Kaksi kertaa hänen onnistui paeta vankilasta (1993 ja 2014), mutta kolmas kerta ja siirto USA:n turvaselliin näyttää lopullisesti katkaisseen hänen uransa.

El Chapon tiedetään olleen naimisissa neljä kertaa, hänen viimeinen vaimonsa pidätettiin Chapon kuoleman jälkeen osallisuudesta rikollisiin puuhiin. Hänen yksityiselämästään on paljon vähemmän tietoja kuin Escobarin. Kartta osoittaa ettei hän ollut sulopuheinen suostuttelija vaikka Aurinko Oinaassa onkin Venuksen kanssa ja molemmat kolmioivat Saturnuksen. Luotettavuutta ja kykyä tehdä määrätyt asiat hyvin ja laskelmoidusti - sitä hänessä oli. Siinä missä Escobarilla oli Mars/Saturnus -konjunktio, Siinä El Chapolla nämä planeetat ovat oppositiossa keskenään Jousimiehestä Kaksosiin. Mutta tulos on suunnilleen sama: väkivalta oli aina mahdollinen tapa saada oma tahto toteutettua. Hän oli kova pomo, raaka ja tunteeton, jos tarvittiin. Hänestä olisi tullut hyvä' sotilas. Mutta kun Neptunus, huumeplaneetta, on MC:llä ja Skorpionissa, sotilaallinen kurinpito ei yltänyt kaikkialle. Neptunus on oppositiossa Merkuriukseen - elämässä oli valehdeltava, juonittava, väärennettävä papereita ja paettava henkensä kaupalla. Merkurius on kaiken kaikkiaan mielenkiintoisesti sijoittunut: Oppositio Neptunukseen, neliö Uranukseen ja tarkka kolmio Plutoon. Hyvässä ja huonossa mielessä: ovela pirulainen. Auringolla on tarkka kuusio Saturnukseen (kyky pitää hommaa hanskassa) ja melko tarkka puolitoistaneliö (135 asteen kulma) Plutoon. Uranus 7. ja Pluto 8.huoneessa antaa juuri sopivan ylipersoonallisen tai persoonattoman tavan suhtautua asioihin asioina ilman tunnesidettä, ihmiset jäivät usein tämän asenteen alle. Matala Kuunvaihe (4/28) sopii Kauris-nousun kanssa osoittamaan ihmistä, joka ajattelee materiaalisia tavoitteita ja toimii maan ja mammonan tasolla ilman suurta "henkistä elämää".

Nazario

Moreno Gonzálezin elämän alkuvaiheista tiedetään hyvin vähän yksityiskohtia, mutta viranomaisten mielestä uskonnolla oli suuri merkitys hänen kasvatuksessaan. Vaikka Moreno González syntyi Michoacánissa, hän muutti yhdysvaltoihin teini-ikäisenä, mutta pakeni takaisin Meksikoon noin kymmenen vuotta myöhemmin välttääkseen syytteen huumekauppasyytteistä. USA:ssa käydessään hänen sanotaan kääntyneen Jevohan uskoon. Vuonna 2004 huumepomo Carlos Rosales Mendoza vangittiin, ja Moreno González otti José de Jesús Méndez Vargasin rinnalla La Familia Michoacanan hallintaansa. Toisin kuin muut perinteiset huumekauppajärjestöt Meksikossa, hänen järjestönsä toimi myös kuin uskonnollinen kultti, jossa sen omat jäsenet saivat "raamattuja" sanonnan ja ohjeiden kanssa. Moreno Gonzálezin kerrotaan tehneen hyväntekeväisyyttä Michoacánin syrjäytyneiden auttamiseksi. Tällaiset teot auttoivat häntä luomaan kuvan suojelijasta, pyhimyksestä ja Kristuksen kaltaisesta messiaanisesta hahmosta köyhien keskuudessa ja antoivat La Familia Michoacanalle vaikutusvallan joidenkin alkuasukkaiden keskuudessa. Tämä on tietysti opettavaista. Ihmisten tuen saa myös luomalla armeliaan ja tunteisiin vetoavan organisaation,

Meksikon hallitus kertoi Moreno Gonzálezin kuolleen kaksipäiväisen tulitaistelun aikana Meksikon liittovaltion poliisin kanssa hänen kotiosavaltiossaan joulukuussa 2010. Ammuskelun jälkeen ruumista ei kuitenkaan löydetty. Huhujen mukaan Moreno González oli yhä elossa ja johti Temppeliritarikartellia, La Familia Michoacanan eroryhmää. Neljä vuotta myöhemmin, 9.3.2014, hänen selviytymisensä varmistui. Meksikon viranomaiset löysivät hänet uudelleen, tällä kertaa Tumbiscatíon kaupungissa Michoacánissa, ja yrittivät pidättää hänet. Moreno Gonzálezin kuolemaan johti tulitaistelu. Myöhempi oikeuslääketieteellinen tutkimus vahvisti hänen henkilöllisyytensä.

p>Moreno Gonzálezin raportoitua kuolemasta vuonna 2010 Michoacánin alkuasukkaat alkoivat tiettävästi palvoa häntä pyhimyksenä, "kiinnittäen huomiota huumekulttuurin ja uskonnon välisiin yhteyksiin" kuten sanottiin. Apatzingánin alueella ihmiset loivat hänen kunniakseen alttarit patsailla ja valokuvilla. Hahmot ovat usein pukeutuneet temppeliritarien kaltaiseen tunikaan, ja rukoukset kutsuivat häntä Pyhäksi Nazarioksi. Reforma-sanomalehdessä kerrottiin, että Moreno Gonzálezilla oli oma rukouksensa: "Oi herra Kaikkivaltias, vapauta minut kaikista synnistä, anna minulle suojelua Pyhän Nazarion kautta." Nämä alttarit löytyvät Holandan kylästä El Cerrito de la Cruzin kukkulalta ja Apatzingánista. Kyläläiset ovat panneet merkille, että jengiläiset olivat pakottaneet heidät kunnioittajiaan vastaan aseellisen voiman uhan alla. Koko rikollisen uransa ajan Moreno González edisti La Familia Michoacanaa järjestönä, joka oli olemassa suojellakseen ihmisiä Michoacánissa, jossa hän toteutti useita kampanjoita, joissa pantiin täytäntöön ulkonaliikkumiskieltoja

Maaliskuussa 2014 viranomaiset luovuttivat hänen ruumiinsa siskolleen ja kahdelle veljenpojalleen Moreliassa. Kun he poistuivat rikosteknisistä laitteista, he peittivät kasvonsa kameroiden edessä eivätkä täsmentäneet, oliko heillä suunnitelmia hautajaisten jäteille Moreno Gonzálezille. Hänen perheensä ja ystävänsä pitivät hänelle kuitenkin hautajaiset Santa Cruzin hautaustoimistossa Altozanossa, Moreliassa.He eivät kommentoineet, minne ruumis oli vietävä, mutta vahvistamattomien raporttien mukaan hänet aiottiin tuhkata ja sirotella kylään Tierra Calienten alueella Michoacánissa.

Myös Nazarion kellonaika tiedetään ja sen mukaan hänen kartallaan on Neitsyt nousu. Pluto nousee lähinnä, mutta on silti 12 asteen päässä Askendentista. Sitten tulee Uranus. El Chapolla nämä planeetat ovat 7.huoneessa ja suhde muihin ihmisiin on persoonaton, asiallinen ja usein ihmisryhmiin liittyvä. Nazariolla ne ovat suoraan persoonan käytössä 1.huoneessa, samat persoonattomat ja mahdolliset ihmisyksilöistä piittaamattomat energiat. Koko kartan rakenne viittaa laskun puolelle huoneisiin 7 ja 8. Siellä on Aurinko Kaloissa Deskendentillä. Se ilmeni Nazarion elämässä vahvana uskonnollis-mystisenä painotuksena. Hän halusi olla jonkinlainen pyhimys, mikä ei ollut kaukana myöskään Escobarin persoonassa. Nazario järjesti itselleen valekuolemankin pelastautuakseen tukalasta tilanteesta. Sen jälkeen Hän vahvisti omituista temppeliherrojen perustuvaa järjestöään, joka tosin käyttäytyi vähemmän ritarillisesti vihollisiaan kohtaan. Merkillisen tarkka on hänen kartallaan Kuun ja Venuksen konjunktio Kaloissa, mutta sekin on oppositiossa Plutoon, joten tässä on sekä uskonnollisuutta ja outoon suuntaan kehittynyttä rakkautta, jota Pluto muuntaa myös vastakkaiseen suuntaan: haluun kontrolloida ihmisiä, ihmisjoukkoja, haluun vaikuttaa ympäristöönsä rikollisin keinoin. Monet hänen sukulaisistaan (Kuu), jopa isänsä, olivat rikollisia ja mukana huumesalakuljetuksessa tai muussa pimeässä touhussa. Escobarilla Mars/Saturnus -konjunktio oli 7.huoneessa, Nazariolla se on 8.huoneessa ja vastakkain Jupiteriin. Tässä on selvä piikki, joka osoittaa kohti väkivallan käyttöä. Jupiterin oppositio osoittaa että hän ei sopeutunut yhteiskuntaan, ei laulanut konformistisessa kuorossa. Hän ei käynyt koulua lapsena vaan opetteli tulemaan toimeen käytännön tietä. Elämä jäi kesken vain 44-vuotiaana kun hänen omat miehensä, kyllästyneenä pomonsa raakuuksiin, ampuivat hänet v. 2014.

Ei voi vetää suuria yleistyksiä kolmen huumelordin kartan perusteella, mutta kaikilla on Mars/Saturnus pääaspekti, konjunktio tai oppositio. Se viittaa väkivaltaan, rikollisuuteen ja siihen että elämä menee lakia (Saturnus) pakoillessa. Aina pitää olla varpaillaan, ase tyynyn alla, valmiina lähtöön kun outoja ääniä alkaa kuulua. Kaikilla kolmella on myös Merkuriuksen (mielen laatu) kova kulma Neptunukseen (huumeet, eskapismi, toiveiden täyttämä mielikuvitus, valheet, väistöt, epärehellisyys, naamioituminen). Nazariolla Merkurius/Neptunus kulma on neliö, Escobarilla kuusio ja El Chapolla oppositio.

Tässä vielä huumeherttuoiden, kokkelikuninkaiden, kokakreivien, huumelordien syntymätiedot: 1) Escobar, 01.12.1949, 14:00, Medellin, Kolumbia 2) El Chapo, 04.04.1957, 00:00 (keskiyö), Badiraguato, Meksiko 3) Nazario Moreno Gonzalez, 08.03.1970, 05:00, Apitzangan, Meksiko.

Huumepomojen monet lempinimet kertovat että heidän tarinansa kiinnostavat lukemattomia ihmisiä. Joskus tuntuu siltä että ei ole väliä miten rahansa hankkii, kunhan sitä on. Suomen TV:ssä on mennyt sarjat Escobarista (aika paljon kaunisteltu) ja El Chaposta ja onpa nähty dokumentti myös Nazariosta. Median osuus näiden miesten myyttisen suuruuden luomisessa voidaan nähdä kielteisessä valossa. Moniko katsoja lopulta tajuaa millaisiin raakuuksiin ja epäinhimillisiin tekoihin nämä huumkartellit ja niiden johtajat syyllistyivät? TV:sta katsominen on aina huikean etäännyttävä kokemus, mutta katsoapa läheltä kun huumekartellien keskinäisissä katutaisteluissa kuolee ympäriltä miehiä, naisia, lapsia tai kun Pablo Escobar lyö aivot pihalle vastustajastaan - siinä voi tulla toisenlainen käsitys siitä miten huumeiden kaupassa toimitaan ja millainen huumeiden parissa "toimintakulttuuri" on. Viihde on viihdettä, mutta opettaako se piilevästi ihmisille sitä kuinka tullaan epäinhimillisiksi?

19.04.2021, Raimo Nikula


Takaisin etusivulle