Joe Bidenin virkaanastujaispuhe 2021

USA:n poliittisen elämän suuriin rituaaleihin kuuluu presidentinvaalien jälkeisen tammikuun 20.päivän virkaanastujaispuhe. Se on asettunut tammikuun 20. päivään ja keskipäivän tuntiin. Tässä aikataulussa on pysytty, joskin poikkeuksia ja pieniä muutoksia on aika ajoin koettu. Mutta Joe Bodenin virkaanastujaispuheen pitäisi alkaa perinteen mukaisesti. Tuore presidentti puhuu, vetää linjoja, asettelee hallinnolleen päämääriä ja tekee tietysti isoja lupauksia, joiden ytimessä on varmaan selviytyminen koronan haittavaikutuksista, rokotus, talouselämän nousun tsemppaaminen ja toisena linjana USA:n eheyttäminen väkivaltaisten rotuvihaa roiskuttavien tapahtumien jälkeen.

Poliitikko tekee työtään, johon kuuluu oleellisena osana lupausten antaminen. Niiden lunastaminen on toinen juttu. Mutta selvää on, että Trumpin valheiden ja itsevaltaisen öykkärikauden jälkeen Bidenin tehtävä on tasoittaa maan ja kansan tuntoja ja tuoda vakautta ja uskottavuutta omaan presidenttikauteen. Biden on huomattavasti realistisempi ja vaatimattomampi presidentti kuin Trump.

Virkaanastujaispuheen karttaa on pidetty merkittävänä avauksena poliittisessa astrologiassa. Biden on 46. presidentti, joka yrittää vakuuttaa kirjavan ja nykyään laajasti ja syvästi erimielisen kansansa omien tavoitteidensa välttämättömyydestä ja hyväätekevyydestä.

Etukäteen tiedetään että virkaanastujaiset pidetään koronan rajoittamin menoin. Suurta yleisöä ei päästetä kongressitalon länsisiivestä avautuvalle aukiolle. Vähän yleisöä, vain tärkeimmät virkailijat ja poliittisen eliitin jäsenet sekä median edustajia on paikalla.

Mitä kartta kertoo tilaisuuden luonteesta ja sanomasta? Jos ollaan yksinkertaisia, voidaan palata merkkien tasolle. Kartalla on kaksi vahvaa merkkiä edustettuna: Vesimies ja Härkä. Härkä nousee ja 12.huoneen puolella on Kuu, Mars ja Uranus. Härkä on vakauden symboli, mutta koska Härkä-planeetoista on useita kovia neliöitä Vesimies-planeettoihin, on selvä että vakauden tiellä on isoja ja pitkäaikaisia ongelmia. Härkä on tunnettu myös ihmisen primitiivisten, verenperintönä saatujen tunteiden ja asenteiden merkkinä. Härässä on luontaista konservatiivisuutta ja pahimmillaan se muuntuu myös aktiiviseksi poliittiseksi voimaksi. Ja tätä Trump osasi lietsoa esiin punaniskoista. Bidenin tehtävä on yrittää rauhoittaa tilannetta. Helppoa se ei ole koska Bideniä ei koeta "vahvaksi johtajaksi". Trump asettui melko avoimesti poliisien ja yhteiskunnan järjestyksen puolelle ja Bidenin täytyy vedota kansalaisten hyviin ominaisuuksiin, oikeudentunnon ja tasa-arvon nostamiseen uudelleen tavoitteiksi.

Periaatteessa kolmikko Kuu, Mars ja Uranus on kuitenkin rauhaton ja räjähtelevä. Mitään sosiaalista paratiisia ei synny Bidenin kaudella eivätkä ihmiset muutu vaan ikiaikaiset jännitteet valkoisten ja mustien välillä jakavat edelleen ihmisiä.

Vesimies on virkaanastujaisongelman kartan toinen vahva merkki. Bidenin on löydettävä Vesimiestä itsestään. Trumpin Amerikka suureksi - räähkäisyn jälkeen Bidenin on vietävä USA muun maailman yhteyteen. Vesimies on tämän periaatteen paras merkki. Se ymmärtää yhteistyön merkitystä ja tietää että ilman sitä ei voi menestyä ja kukoistaa.

Vesimiehessä on Auringon vieressä Saturnus ja Jupiter. Niiden 20 vuotta kestävä uusi kiertojakso on aivan alussa, joka antaa mahdollisuuden Bidenin hallinnolle yrittää jotain uutta ja suuntaa muuttavaa. Mutta miten se onnistuu, on riippuvainen monista seikoista. Aurinko/Saturnus -konjunktio kertoo Bidenin kokeneisuudesta ja varovaisuudesta. Hän vaikuttaa värittömältä Trumpin jälkeen, mutta hyvä niin, sillä Trumpin itsevaltaisuus ja itsekkyys olivat jotain, joka sairastutti koko poliittisen elämän. Aurinko/Saturnus/Jupiter on kolmikkona Vesimiehessä yhdessä, sitten on väliä ja lopuksi tulee Merkurius, joka on kartalla kuitenkin melko yksinäinen. Sen sijaan Aurinko/Saturnus ja Jupiter tekevät neliöitä Uranukseen, Marsiin ja Kuuhun. Voisi ajatella tuosta että politiikan johtaminen ei ole herkkua Bidenille. Vastassa voi olla Trumpille uskolliset massat, jotka haaveilevat USA:n vapauttamisesta kaikenlaisista rajoituksista, valtion ohjauksesta ja yksilöiden kontrolloimisesta. Ristiriitaiset sosiaaliset voivat ovat vahvoja eikä työrauhaa Bidenille voi luvata.

Kauriissa on enää Venus ja Pluto kun koko vuoden 2020 vielä oli vähintään kolme planeettaa. Pluto on lähellä keskitaivasta, 10.huoneen kärkeä, jossa symboloituu valtion johto ja johtaja. Pluto tuntuu antavan paljon voimaa ja valtaa Bidenille. Kaikkien viivästysten, turhautumien ja munausten jälkeen hän on maailman vahvimman maan johtaja. Pluto on myös kartalla melko yksinäinen; Venus on 8,5 asteen löysässä konjunktiossa siihen - ja siinä se. Valtaa on, mutta saako hän vallankäytölleen paljon tukea ja kansan kannatusta, on kyseenalaista. Suuriin muutoksiin tarvitaan paljon tukea ihmisjoukoilta.

Kuu nousee lähinnä Härässä, se on neljän asteen sisällä Askendentista. Se on siis persoonallisin väylä ilmaista Bidenin hallinnon tarkoitusperiä virkaanastujaispuheessaan. Ja Kuu edustaa parhaiten kansaa, taviksia, tavallisia työssäkäyviä ja hampurilaisia syöviä amerikkalaisia. Bidenin voima voi osittain olla siinä. Hän osaa puhutella ihmisiä, selvästi hän on helposti lähestyttävä presidentti, josta pidetään ja jonka taustakin antaa mahdollisuuden ymmärtää tavallisten kansalaisten elämää ja ongelmia - Uncle-Joe. Venus on lähellä Plutoa, mutta sillä on myös kuusio Neptunukseen. Samastuskykyä ja lempeää ymmärrystä omaa maata ja sen asukkaita kohtaan on olemassa.

Mutta näistä tukevista kuvioista huolimatta Mars/Uranus neliöineen 10.huoneen planeettoihin on merkki vaikeista yhteensovittamisen ongelmista. Rodulliset, taloudelliset ja turvallisuutta koskevat kysymykset nousevat varmaan toistuvasti esille vuoden 2021 jälkeen. Väkivalta on aina mahdollista kansassa, jota on kiihotettu, annettu väärää tietoa ja johdettu harhaan. On muistettava että Mars/Uranus - hyvin väljä konjunktio löytyy myös USA:n syntymäkartalta (Kaksosista).

Ja toinen asia, joka kannattaa pitää mielessä, on Pluton paluu lähtökohtaansa USA:n valtion kartalla. Pluton kiertoaika on keskimäärin 247 vuotta. USA itsenäistyi 1776 ja Pluto on 27.34 Kaurista. Sen minuuttiluvun Pluton transiitti saavuttaa ensimmäisen kerran 21.02.2022. Pluton paluuta ei voi olla ihmisen elämässä, mutta valtioiden kartoilla kyllä. On ennustettu jo kauan sitten että Pluton paluu USA:n kartalla tulee olemaan erityisen painava ja dramaattinen koska USA on perin juurin "vallan, rahan ja rahavallan" hallitsema maa. Mikä osuus Bidenillä ja hänen hallinnollaan ja politiikallaan on tässä tapahtumassa, jää nähtäväksi. Toivotaan että hänellä olisi viisautta nähdä miten isoa maata voisi ohjata sopuisasti osaksi maailmaa ja miten eheyttää rikkinäinen kansa.

Yllä USA:n perinteinen kartta, jossa Kaksonen nousee. Ajasta on kiistelty kautta aikojen, useita versiota on olemassa: Jousimies-nousua, Skorpioni-nousua, Vaaka/Saturnus - nousua jne.

Raimo Nikula, 18.12.2020

 

Takaisin alkusivulle  Lisää juttuja