KUUN ASPEKTITMer Ven Mars Jup Sat Ura Nep Plu
KUUN ASPEKTIT
Merkuriuksen aspektit


Pehmeä: Hyvä aspekti Kuusta Merkuriukseen tietää tiedostamattomien tarpeiden tulevan helposti mielen kautta ymmärretyksi. Hoksottimet ovat hyvä, kykyä käsittää, jopa vainuta asioita on kehittynyt. Muisti on usein hyvä, asiat "jäävät mieleen" kirjaimellisesti.

Kova: Kuun kova aspekti Merkuriukseen vihjaa oikukkaaseen mieleen, joka tarttuu ja takertuu yksityiskohtiin tai omiin mieltymyksiin, toistaa niitä ja kadottaa selkeyden omiin reaktioihinsa.
Pehmeä: Hyvä aspekti Kuusta Venukseen korostaa sekä miehen että naisen kartalla naisten osuutta elämässä. Psyykessä on lempeyttä ja lämpöä, jos kohta myös riippuvuutta ja kiitoksenkipeyttä. Miehen kartalla tämä voi merkitä psyyken naisellistumista ja puhdin ja aggression nielemistä.

Kova aspekti vihjaa henkilön olevan taipuvaisen, sovittelevan, mutta myös opportunistisen ja vaikutuksille alttiin. Elämä voi mennä ohi liikoja ponnistelematta. Tunne-elämässä on aktiivisuutta, yrityksiä, haparointia, löysyyttä tai eroottista vaihtelunhalua ja sosiaalista pinnallisuutta.
Pehmeä: Kuun pehmokulma Marsiin antaa luonteeseen puhtia koska tunne-elämä on valpas, se reagoi, herää helposti vaatimaan itselleen elämän hyvyyttä ja reilua kohtelua. Kyky panna töpinäksi arjessa on kehittynyt pitkälle.

Kova: Kuun kova suhde Marsiin voi korostaa ärhäkkyyttä ja riidanhalua, liian nopeita reaktioita pieniin tapahtumiin, maltin menetyksiä ja suhteellisuudentajun puutteita. Arkinen elämä voi olla räiskyvää, parisuhde samoin täynnä nousuja ja laskuja, ilon ja surun kyyneleitä.
Pehmeä: Kuun pehmokulma Jupiteriin korostaa myönteistä halua toimia sosiaalisten tapojen ja arvojen puolestapuhujana. Tunteet ja vaistot panevat ajattelemaan ja arvottamaan elämää. Kiinnostusta kasvaa itse ja kasvattaa muita voi ilmetä. Tunne-elämä on melko pateettista, joskus pursuilevaa.

Kova: Kuun kova aspekti Jupiteriin tiivistää tunteita ja vaistoja, jotka ruokkivat vahvoja asenteita ja mieltymyksiä. Henkilö voi olla innokas vakuuttelemaan ja propagoimaan itselle tärkeitä arvoja. Vuolas ja melodramaattinen tunne-elämä on nousuja ja laskuja täynnä.
Pehmeä: Kuun pehmeä aspekti Saturnukseen saa ihmisen säätelemään tunteita järkevyyden ja hyvien, nuhteettomien tapojen suuntaan. Henkilö voi olla maltillinen, hallittu ja hillitty, luotettava Isä tai Äiti tai hieman puritaaninen arjen puurtaja.

Kova: Kuun kova aspekti Saturnukseen voi katkoa yhteyksiä järjen ja vaistojen välillä jolloin ihminen kuivettuu, muuttuu pelokkaaksi sisäisiä impulssejaan kohtaan ja ulkoisia uhkatekijöitä kohtaan. Moraalinen, uskonnollinen tai elämäntapoja koskeva tiukkuus ja niukkuus, taloudellinen nuukuus ja henkilökohtaiset omalaatuisuudet voivat kuulua kuvaan. Joskus se herättää vahvan moraalisen reaktion kaikke kohtaan, joka haastaa omia ennakkoasenteita ja uskomuksia.
Pehmeä: Kuun sopuisa kulma Uranukseen luo tilaisuuksia irrottautua arkisesta ympäristöstä, ahtaista oloista ja lähteä löytämään suuri maailma yhteyksineen ja trendeineen. Henkilöllä voi olla "valaistunut tunne-elämä" tai "tunteikkaat aivot" tai tunneälyinen mielenlaatu - miten päin vain. Tunne-elämä on usein hyppelehtivä, vuoroin itsenäisyyttä, irrottautumista läheisyydestä, vuoroin paluuta riippuvuuteen ja arjen oravanpyörään.

Kuun kova kulma Uranukseen alleviivaa hallitsemattomia tunnereaktioita, vaikeita eroja läheisyydestä, Äidin roolin katkonaisuutta (sisäisesti tai ulkoisesti), oikukasta ja kiemurtelevaa tunne-elämää, joka saattaa pelätä läheisyyttä ja siksi karttaa pitkäaikaisia sitoumuksia tai täysin tavallista porvarillisuutta.
Pehmeä: Kuun pehmokulma Neptunukseen antaa pehmeän, joustavan ja tilanteisiin ja ihmisiin imeytyvän tunne-elämän. Henkilö on hyvin tietoinen miten ottaa vastaan ihmisiä, miten muodostaa sisäinen yhteys toisten kanssa ja osallistua heidän tunteidensa virtauksiin.

Kova: Kuun kova aspekti Neptunukseen ilmenee usein tunteenomaisena valumisena ja kiinnittymisenä johonkin turvallisuutta tuovaan ihmiseen tai ympäristöön. Se voi kertoa Lapsi-Äiti -suhteen psyykkisestä sitovuudesta, joka tekee lapsesta Äidin kiintymyksen uhrin - tai päinvastoin. Yliherkkyyttä ja/tai psyykkisen vastaanottavaisuuden kasvua ilmenee. Tiedostamaton on voimakas tekijä kasvussa.
Pehmeä: Kuun joustava aspekti Plutoon viittaa kasvutekijöihin, joissa Lapsi näki ja koki vahvoja jännitteitä ja latauksia vanhemmissaan ja ympärillään, mutta sulatti ne myönteisiksi voimavaroiksi itseensä. Tunne-elämässä on kykyä setviä välejä läheisten ihmisten kanssa ja päästä vaikuttamaan ihmisten sisäisiin muutoksiin rakentavasti.

Kova: Kuun kova suhde Plutoon kielii valtavista tunnepotentiaaleista, jotka kuitenkin voivat olla vaikeasti hallittavissa. Lapsen ja Äidin välillä saattoi olla vallankäyttöä Äidin taholta, tunteiden kautta tapahtuvaa rakkauden ja kiintymyksen ohjailua. Lapsi voi oppia pidättämään rakkauttaan ja läheisyyden tarvettaan ja kätkee sen jotta voisi säästyä pettymyksiltä. Emotionaalisessa elämässä on rajuja nousuja ja laskuja. Kaapista voi löytyä perhe-elämän ja/tai suvun luurankoja, jotka shokeeravat.