ELÄINRADAN MERKIT VUODENKIERRON KULUSSAKatsotaan vähän tarkemmin aurinkomerkkejä. Auringon asema eläinradalla voidaan määritellä melkein aina pelkän syntympäpäivän perusteella. Siksi ainoa todella kansanomainen asia astrologiassa on aurinkomerkit. Kaikkeen muuhun tarvitaan taulukoita tai tietokoneohjelmia. Siksi astrologiasta ei koskaan voi tulla tukkukaupassa ostettavaa suosikkituotetta. Ja kaiken kukkuraksi astrologia ei ole tuote vaan sisäinen kehitystie. Vain kauppamiesten käsissä se yrittää muuntautua tavaraksi.

Aurinko saapuu trooppisen eläinradan ensimmäiseen merkkiin, Oinaaseen keskimäärin 21.3. joka vuosi. Sitä voi pitää kevään alkuna. Aurinko viipyy yhdessä merkissä kuukauden, jolloin auringon sijainti jossain merkissä osoittaa mihin vuodenaikaan olet syntynyt. Syntyä Häräksi merkitsee juurtumista keväiseen kasvuvaiheseen ja syntyä Jousimieheksi tietää syntymää talven kynnyksellä, jolloin luonnon kasvukausi on kaukana takanapäin ja ihmisen luoma kulttuuri valtaa sijaa. Miksi sitten trooppinen eläinrata? Trooppinen (tropical) palautuu luontoon, sen rytmiin kevään hurmiosta talven näennäiseen elottomuuteen. Trooppiset 12 merkkiä ovat ihmiskunnan kollektiivisen alitajunnan eräs perushahmoja, arkkityyppejä. Se syntyi, sitä ei luotu jonkun pienen ryhmän - kuten tiedemiehet - omaa, erityistä näkökulmaa vastaamaan. Se on yleispätevä ja sisältää kattavan kokoelman (12) arkkityyppisiä ihmisen ominaisuuksia, jotka kertovat kaiken oleellisen siitä mitä kykyjä ja ominaisuuksia Ihminen voi vaistomaisesti kehittää omaksi eloonjäämisen keinoikseen ja luodakseen järjestystä niin sattumanvaraiselta näyttävään maailmaan.

Seuraavassa kuvataan aurinkomerkkien symboliikkaa juuri vuodenaikojen rytmissä. Vuodenajan merkitys näkyy selkeästi kunkin aurinkomerkin ominaisuuksissa. Aurinkomerkistä saatavat luonteenpiirteet ja ominaisuudet harvoin ovat puhtaasti näkyvissä ihmisessä koska astrologisen kartan muut tekijät muuntavat sitä voimakkaasti. Tällaisia muuntavia asioita ovat ennenkaikkea nousumerkki. Astrologinen kartta on monisyisen ihmisen monisyinen symboli!

Klikkaa symboleja!Oinas - Maaliskuun 21.- Huhtikuun 19.

Härkä - Huhtikuun 20.- Toukokuun 20.

Kaksonen -Toukokuun 21.- Kesäkuun 20.

Rapu - Kesäkuun 21.- Heinäkuun 22.

Leijona - Heinäkuun 23. - Elokuun 22.

Neitsyt - Elokuun 23. - Syyskuun 22.

Vaaka - Syyskuun 23.- Lokakuun 22.

Skorpioni - Lokakuun 23.- Marraskuun 21.

Jousimies - Marraskuun 22.- Joulukuun 21.

Kauris - Joulukuun 22.- Tammikuun 20.

Vesimies - Tammikuun 21. - Helmikuun 18.

Kalat - Helmikuun 19.- Maaliskuun 20.


Linkit

Mun aurinkomerkki? Planeetat    Lue lisää kirjoista   Astrologisia kirjoituksia