Raimo A Nikula


sähköposti raimo.nikula@yahoo.com
internet http://www.raimonikula.net/

Kiinnostuin "rajatiedosta" 60-luvun lopulla kun tajusin monen muun lailla, että viralliset maailmankuvat eivät ole ainoita mahdollisia - ihmiset eivät ohjaudu automaattisesti "oikean tiedon lähteille", heidät ohjataan, koulutetaan näkemään, aistimaan ja järkeilemään yhteiskunnallisten ehtojen ja kouluttajien antamien ehtojen mukaan. Siitä lähtien olen seurannut rajatiedon kehitystä ja ihmetellyt mm. suomalaisen yhteiskunnan ja kulttuurin ahtautta, ennakkoluuloisuutta ja yksipuolisuutta. Astrologiaan innostuin opiskeluaikana 1973 ja olen tehnyt tulkintoja 45 vuotta. Olen opiskellut hieman kirjallisuutta, folklorea, uskontotiedettä, tiedotusoppia ym.(HuK 1976), kirjoittanut kirjoja, monisteita, artikkeleita, koonnut informaatiota, pitänyt esitelmiä, opettanut astrologiaa ja vetänyt kursseja ja pienryhmiä. Astrologisen Seuran puhiksena olin muutamaan otteeseen. Olen pyrkinyt olemaan hyödyllinen ja tuotan tekstiä helpoiten; kirjoja syntyy, artikkeleita, monisteita ja vähän alkeellisia web-sivujakin. Tiedon raja-alue kokonaisuudessaan on vetänyt minua puoleensa ja pidän itseäni - en akateemisena fakkioppineena - mutta alueeni hyvin lukeneena. Ja alueeseen kuuluu koko rajailmiöiden kirjo.

Pidän itseäni astrologian (ja elämän) yleismiehenä, kaikesta pitää olla kiinnostunut, onneksi kaikkeen ei kerkiä, mutta eniten olen erikoistunut ns. psykologiseen astrologiaan. Astrologia on kuitenkin ihmisen luoma järjestelmä, joka heijastaa ihmisen asettamia ennakkoehtoja ja ihmisen psyyken tasolla astrologian symboliikka pääsee parhaiten oikeuksiinsa.
Teen sekä kirjallisia tulkintoja että suullisia istuntoja. Kirjallinen tulkinta on noin 10-12 sivua pitkä ja suullinen istunto kestää 2 tuntia. Istunto tallennetaan. Haluan antaa tasapuolisen kuvan tulkittavasta esitellen kartan osoittamia hyviä kehitysmahdollisuuksia ja väistämättä ongelmallisia asioita. Tulkintoja on räätälöitävä asiakkaan mukaan koska lähtötaso vaihtelee, mutta tulkinnan tehtävä toteutuu lähes aina - se on: herättää ihmisessä käsitteiden ja kielikuvien kautta omaan itseen kirjoitetut olemusta koskevat teemat, joita voi lähestyä sekä symbolisesti, mytologisesti että myös käytännönläheisesti pyrkien osoittamaan vaihtoehtoisia toimintamalleja.

En arvosta ympäripyöreyttä, makeilua, kaupallisuutta, joka tuhoaa astrologiaa, ruusunpunaisia tulkintoja, joilla täytetään asiakkaan toiveet ja mielihalut, en teknistä kikkailua enkä mainos- ja markkinointi-imagojen luomista.

Tavallisimmat tulkinnan lajit ovat pitkään olleet syntymäkartan tulkinta, transiittikatsaukset ja synastriset parivertailut."Valaistuminen ei tule istumalla ja visualisoimalla valoja vaan sulattaen tietoiseen minuuteen persoonan pimeämpiä kerroksia.”C.G.Jung.
Menetelmistä kannattaa käyttää niitä, jotka katsoo osaavansa parhaiten. Olen itse liukunut transiitteihin; progressioita käytän taustatukena ja muita menetelmiä, ekslipsejä, ennen-syntymä kuuta ja muita, tarpeen vaatiessa.
Monen muun tavoin en ole innostunut facebookin sisäänlämpiävästä ryhmänarsimista, seuraa johtajaa -leikeistä, enkä osallistu muihinkaan some-lässytyksiin. Ainoa keskustelupalsta jolle osallistuin aikoinaan oli Linnunrata, joka sekin lopetettiin ja aktiivijäsenet kaapattiin Naamakirjoihin. Näin käy aina kun ihmiset saavat demokratiassa valita helpon ja vähän vaikeamman väliltä - helppo valitaan aina. Tämä periaate ei ole herättänyt päättäjissämme keskustelua. Kehittyykö yhteiskunta näin?
Artikkeleitani on ilmestynyt Astro Logos -lehdessä 1980-luvun lopulta lähtien. Lehti tulee kaikille Astrologisen Seuran jäsenille.

Astrologiset kirjani ovat nähtävillä ja uusimmat BoD-kirjoina ilmestyneet Yhteensä niitä on kymmenkunta. Sanottakoon tässä että suomalaiset kustantajat - suuret ja pienet - eivät julkaise enää astrologista kirjallisuutta lainkaan. Kulttuurimme kaventuu vuosi vuodelta, sitä ajetaan tietoisesesti yhteen suuntaan. Suomalaiset, metsäkansan asukkaat, eivät ole käyneet metsässä vähään aikaan. Muuten he tietäisivät että metsä on vasta metsä kun siellä kasvaa kaikenlaisia puita, pensaita ja aluskasvillisuutta, nuorta taimikkoa, varttuneempaa puustoa ja ikipuita. Ellei, se on tasavälein istutettu ja suunnitelmallisesti viljelty yhden lajin puupelto. Kulttuuriamme kontrolloidaan raskaalla kädellä.

Takaisin kotipesään Yeatsia, ei jatsia