Raimo A Nikula


sähköposti raimo.nikula(ät)netti.fi
internet http://www.raimonikula.net/

Kiinnostuin "rajatiedosta" 60-luvun lopulla kun tajusin monen muun lailla, että viralliset maailmankuvat eivät ole ainoita mahdollisia - ihmiset eivät ohjaudu automaattisesti "oikean tiedon lähteille", heidät ohjataan, koulutetaan näkemään, aistimaan ja järkeilemään yhteiskunnallisten ehtojen ja kouluttajien antamien ehtojen mukaan. Siitä lähtien olen seurannut rajatiedon kehitystä ja ihmetellyt mm. suomalaisen yhteiskunnan ja kulttuurin ahtautta, ennakkoluuloisuutta ja yksipuolisuutta. Astrologiaan innostuin opiskeluaikana 1973 ja olen tehnyt tulkintoja 28 vuotta. Olen opiskellut hieman kirjallisuutta, folklorea, uskontotiedettä, tiedotusoppia ym.(HuK 1976), kirjoittanut kirjoja, monisteita, artikkeleita, koonnut informaatiota, pitänyt esitelmiä, opettanut astrologiaa ja vetänyt kursseja ja pienryhmiä. Astrologisen Seuran puhiksena olin muutamaan otteeseen. Olen pyrkinyt olemaan hyödyllinen ja tuotan tekstiä helpoiten; kirjoja syntyy, artikkeleita, monisteita ja vähän alkeellisia web-sivujakin. Tiedon raja-alue kokonaisuudessaan on vetänyt minua puoleensa ja pidän itseäni - en oppineena - mutta alueeni hyvin lukeneena.

Pidän itseäni astrologian (ja elämän) yleismiehenä, kaikesta pitää olla kiinnostunut, onneksi kaikkeen ei kerkiä, mutta eniten olen erikoistunut ns. psykologiseen astrologiaan. Astrologia on kuitenkin ihmisen luoma järjestelmä, joka heijastaa ihmisen asettamia ennakkoehtoja ja ihmisen psyyken tasolla astrologian symboliikka pääsee parhaiten oikeuksiinsa.

Teen sekä kirjallisia tulkintoja että suullisia istuntoja. Kirjallinen tulkinta on noin 10-12 sivua pitkä ja suullinen istunto kestää 2 tuntia. Istunto tallennetaan. Haluan antaa tasapuolisen kuvan tulkittavasta esitellen kartan osoittamia hyviä kehitysmahdollisuuksia ja väistämättä ongelmallisia asioita. Tulkintoja on räätälöitävä asiakkaan mukaan koska lähtötaso vaihtelee, mutta tulkinnan tehtävä toteutuu lähes aina - se on: herättää ihmisessä käsitteiden ja kielikuvien kautta omaan itseen kirjoitetut olemusta koskevat teemat, joita voi lähestyä sekä symbolisesti, mytologisesti että myös käytännönläheisesti pyrkien osoittamaan vaihtoehtoisia toimintamalleja.

En arvosta ympäripyöreyttä, makeilua, kaupallisuutta, joka tuhoaa astrologiaa, ruusunpunaisia tulkintoja, joilla täytetään asiakkaan toiveet ja mielihalut, en teknistä kikkailua enkä mainos- ja markkinointi-imagojen luomista.

Tavallisimmat tulkinnan lajit ovat pitkään olleet syntymäkartan tulkinta, transiittikatsaukset ja synastriset parivertailut."Valaistuminen ei tule istumalla ja visualisoimalla valoja vaan sulattaen tietoiseen minuuteen persoonan pimeämpiä kerroksia.”C.G.Jung.

Menetelmistä kannattaa käyttää niitä, jotka katsoo osaavansa parhaiten. Olen itse liukunut transiitteihin; progressioita käytän taustatukena enkä saa yleensä paljon irti aurinkopaluukartoista.

Monen muun tavoin en ole innostunut facebookin sisäänlämpiävästä ryhmänarsimista enkä osallistu muihinkaan some-lässytyksiin. Ainoa keskustelupalsta jolle olen osallistunut ahkerasti on Linnunrata, joka sekin on viime vuosina hiljentynyt aktiivisten osallistujien puutteessa. Näin käy aina kun ihmiset saavat demokratiassa valita helpon ja vähän vaikeamman väliltä - helppo valitaan aina. Tämä periaate ei ole herättänyt päättäjissä keskustelua.

Artikkeleitani on ilmestynyt Astro Logos -lehdessä 1980-luvun lopulta lähtien. Lehti tulee kaikille Astrologisen Seuran jäsenille.

Kirjani:

Astrologian ihmiskuva (Tulkintaopas, 1987)
Synastria
(Ihmissuhteiden astrologiaa, 1992)
Kuunvaiheet
(Auringon ja Kuun suhde, 1993)
Astrologian historia
(Astrologian tausta 1993)
Planeettavoimat elämän rytmittäjinä
(Transiittikirja, 1994)
Maan ja taivaan väliltä
(Yhdeksän artikkelia, 1997)
Astrologian Aurinko, Merkurius ja Venus
(Sisäplaneetat, 2005)

Takaisin kotipesään Yeatsia, ei jatsia