Seksi vie, taksi ei aina tuo takaisin

Jos katsoo tv:n rikossarjojen tai rikoskirjallisuuden, dekkareiden tarjontaa näinä aikoina, ei voi olla huomaamatta että yksi rikollisuuden alue on noussut pohjamudista pinnalle kellumaan. Seksuaalirikokset, seksuaaliset saalistajat, raiskaajat, kellareissa ja maan alla nuoria naisia ja tyttöjä seksiorjina pitävät rikolliset miehet. Tästä lajityypistä on tullut hyvin myyvä, ja tv-sarjoja ja dekkareita ilmestyy tiuhaan tahtiin kuvaten mitä raaimpia seksirikoksia ja niiden takana olevia pakkomielteisiä miehiä, jotka menevät yli kaikkien rajojen saadakseen patologisille tarpeilleen tyydytystä.

Seksuaalisen vietin ylikierroksilla käyviä miehiä on aina ollut, tyttöjä ja nuoria naisia katoaa vuosittain suuret määrät jo koko maailma otetaan kokonaisuutena. USA näyttää jälleen esimerkkiä. Vuoden 2010 jälkeen noin 270000 alaikäistä tyttöä on kadonnut USA:ssa. Osa heistä on kidnapattu. Osa heistä on vain karkumatkalla ja palaa jossain vaiheessa kotiin, osa ei koskaan eikä heistä enää kuulla. Tästä ryhmästä löytyvät väistämättä myös seksuaalisten saalistajien uhrit, kidnapatut, raiskatut, vankina pidetyt, prostituutioon pakotetut ja muut vastaavat. Tavallisin tarina on sellainen, jossa nuori tyttö, koululainen, lukioikäinen napataan koulumatkalla tai huumataan diskossa tai napataan liftimatkalla autoon tien päällä.

Hieman toisenlaista massiivista naisten ja tyttöjen hyväksikäyttöä esiintyy korkeissa sosiaalisissa piireissä. Muoti- ja elokuvmaailma vetää nuoria tyttöjä puoleensa kuin hunaja mehiläisiä. He tulevat maaseudulta ja ovat saaneet kiitosta kauneudestaan tai esiintymiskyvyistään ja he lähtevät luomaan uraa Hollywoodiin tai muihin isoihin kaupunkeihin, joissa kykyjenetsijät kiertävät ja hakevat uusia kasvoja televisoon, elokuvaan tai muotialalle. Koskaan ei voi kokematon tyttö tietää, mihin joutuu kun lähtee koe-esiintymiseen, kuvauskeikalle tai avustamaan jotakuta suurta tähteä tai tuottajaportaan edustajaa, joka lupaa tytöille suurta tulevaisuutta. Suurta tulevaisuutta saa usein silmäillä selällään maaten.

Peter Nygård (24.7.1941, Hki) on kotimainen edustajamme tässä sarjassa. Suomessa syntyneenä, hän muutti vanhempiensa kanssa Kanadaan 1952, opiskeli liikealaa yliopistossa, perusti yrityksen, joka alkoi menestyä isosti. Nygårdin erikoiset mieltymykset alkoivat paljastua vähitellen. Rahamiehenä hän järjesti luksusjuhlia, joissa nuoria naisia oli runsaasti. Nygårdilla oli valtava luksushuvila Bahamasaarilla, jossa hän järjesti ns. nuorten seksikumppaneiden rekrytointijuhlia. Heille haettiin huumeita ja tarpeen tullen hys-hys -rahaa jotta suostuisivat Nygårdin kanssa seksiin. Meno paheni sitä mukaa kun Nygård vanheni. Hän kuului seksiä ostavaan miesrinkiin, joka alkoi paljastua vasta 2020. Kaksi naista nosti syytteen Nygårdia vastaan ja 10 muuta naista liittyi mukaan myöhemmin. Nämä Nygårdin raiskaukset olivat tapahtuneet vuosina 2008-2015. Kaiken kaikkiaan kantajia Nygårdia vastaan oli 57, mutta osa tapauksista ei ehkä ole kyllin perusteltuja tuomion kannalta. Mutta tietysti sekin määrä oli vain jäävuoren huippu, useimmat tytöt ja naiset vaikenivat tapahtuneesta raiskauksesta peläten joutuvansa epäedulliseen valoon. Nygård istuu tälläkin hetkellä vankilassa Kanadassa, mutta oikeusjutut odottavat USA:n puolella, jonne hän joutuu ennen pitkää. Häntä odottaa elinkautinen tuomio. Juhlat ovat ohi, rättikauppa ei enää toimi kulissina.

Nygårdin syntymän kellonaikaa ei ole tiedossa. Yllä oleva kartta, jossa Leijona nousee on arvauskartta. Mutta ilman kellonaikaakin voidaan aina jotain löytää, joka viittaa oikeaan suuntaan. Ensimmäinen asia, joka pistää kartassa silmään on uudenkuun läheisyys, Kuu on saavuttamassa Aurinkoa, mutta on eri merkissä kuin Aurinko.Jos Nygård on syntynyt päivällä tai illalla, myös Kuu on Leijonassa kuten Aurinko ja uusikuu on jo alkanut. Arvauskartassa on menossa viimeinen sulkeutuva kuunvaihe. Joka tapauksessa sekä Kuu että Aurinko ovat konjunktiossa Pluton kanssa. Pluto on keskeinen symboli kaikessa patologisessa vääristymissä, joissa ihmisellä on vahvoja pakkomielteitä ja viettien hallitsemattomia paineita, jotka voivat johtaa epäsosiaaliseen tai rikolliseen seksuaalisuuteen. Pääosassa seksirikollisten kartoilla ovat useimmiten Pluto, Venus ja Mars, mutta myös Kuu ja Aurinko ovat olla mukana kuvioissa. Ja myös huoneiden tasolla voivat 7. ja 8.huone olla näkyvissä. Venuksen neliöt Saturnus/Uranuk -konjunktioon ovaaat toiseksi tärkein viite rakkauden tarpeen muuttumisesta patologiseksi, tunteettomaksi elämän kontrolloivaksi tarpeeksi.

Suomessa nousi otsikoihin 1971 liftarimurhat. Vuoden 1971 elokuussa Suomea ravisutti ns. liftarimurhat. Lehdissä revittiin isoja otsikoita kadonneiden liftareiden tapauksista. Ensin katosi Turussa opiskellut Salme Metsänikula 11.7.1971. Hän oli tulossa kotoa linja-autolla Turkua kohti, mutta katosi jonnekin Korialla.

Saman vuoden elokuun 14:nä päivänä, 17-vuotiaat helsinkiläistytöt Pirjo Laiho ja Ritva Raijas lähtivät liftaamalla Helsingin Pitäjänmäestä tätinsä luo Hyvinkäälle. Perille Hyvinkäälle hekään eivät koskaan päässeet. Jotain tapahtui matkalla.

Kadonneiden tyttöjen kohtalon viimeiset käänteet alkoivat purkautua vähitellen. Salme Metsänikula tuli bussilla Korialle asti ja päätti liftata sieltä Turkuun - valitettavasti. 18.8. löytyi ruumin Degerbyn kylän läheltä. Metsänikula tunnistettiin, hänen tavaroistaan puuttui joitakin. Löytöpaikan lähellä oli Degerbyn työleiri, jonne vietiin vankeja juuri ennen heidän vapauttamistaan.

21.8.1971 Hyvinkään Ridasjärveltä sorakuopasta löytyi pressun alta kaksi ruumista, jotka tunnistettiin kadonneiksi Pirjo Laihoksi ja Ritva Raijakseksi. Tutkimukset alkoivat normaalisti kadonneiden esineiden löytämiseksi ja silminnäkijöiden kuulusteluilla. Kovin kauan ei mennyt kun todisteita alkoi kertyä osoittaen epäillyksi hyvinkääläisen Ensio Koivusen. Hän oli tehnyt omaisuusrikoksia aikaisemmin ja oli istunut vankilassa ja viettänyt vankimielisairaalassa useita vuosia.

Liftarimurhia käsitteli astrologisesti Olavi Asikainen Horoskooppi-lehdessä 1/1973.

Koivunen oli kuulusteluissa vaikea pala. Hän muutti kertomuksiaan useaan otteeseen. Ensin hän kielsi tunteneena ketään kolmesta surmatusta tytöstä. Hän yritti kiemurrella syyttömäksi kertomalla että Metsänikula oli saanut sairauskohtauksen hänen autossaan ja pelosta joutua syytetyksi, hän oli jättänyt ruumiin metsään. Raijaksen ja Laihon Koivunen kertoi ottaneensa kyytiinsä, mukana oli ollut myös kolmas henkilö, eräs nuori mies. Koivunen sepitti tapahtumien kulun johtaneen juopotteluun ja jossain vaiheessa hän oli palannut autolleen ja löytäneensä tyttöjen ruumiit autosta kuolleina ja nuori mies oli poissa. Sitten hän muunsi kertomusta ja sanoi tyttöjen kuolleen auton käydessä kun hän oli sammunut rattiin. Pelästyneenä tästä hän oli johtanut pakoputkesta letkun auton sisälle ja päästänyt auton sisälle pakokaasua.

Epätoivoinen tarinointi ei muuttanut Koivusen mahdollisuuksia. Hänet todettiin syylliseksi Metsänikulan, Raijaksen ja Laihon murhiin. Hän oli myös raiskannut Laihon. Rikospaikkatutkimus toimi silloinkin. Metsänikulan löytöpaikalta löydettiin hius, joka kuului Koivuselle. Samoin Raijaksen ja Laihon löytöpaikalta. Koivusen vaimo kertoi miehen olleen 15.8. outo, pesseen autonsa ja vaihtaneen renkaat. Koivusen kotoa löydettiin kamera, joka kuului Metsänikulalle. Samana kesänä Koivunen oli ahdistellut liftarityttöä, jonka onnistui päästä autosta ulos. Kaikki viittasi Koivusen syyllisyyteen.

Tapausta käsiteltiin eri oikeusasteissa ja lopulta menttiin korkeimman oikeuden päätöksen kautta. Koivunen tuomittiin 25:ksi vuodeksi vankilaan. Hän ei ollut mieleltään aivan terve, mutta oikeus totesi hänen olleen syyntekeellisen. Hän istui tosin vain 10 vuotta kunnes presidentti Mauno Koivisto armahti hänet syksyllä 1981. Loppuelämän hän eli ilmeisesti siististi. Hän kuoli vuonna 2003.

Liftarimurhia käsitteli astrologisesti Olavi Asikainen Horoskooppi-lehdessä 1/1973. Koivusen kartta on hänen arvionsa tai tietonsa. Se voi silti perustua oikeaan kellonaikaan sillä Asikainen ja Koivunen olivat kotoisin samoilta seuduilta Raja-Karjalasta, Impilahdelta ja olivat syntyneet vuoden erolla toisistaan (Asikainen 1930 ja Koivunen 1931).

Koivusen Kartalla ei ole aivan tarkkoja ja tyypillisimpiä seksuaalisen salistajan kuvioita. Mars Härässä on vain pehmeässä kuusiossa Plutoon - yleensä tarvitaan näiden välillä kova aspekti. Sen sijaan Mars on konjunktiossa Kheironiin, joka voi lisätä Härässä tietynlaista psyyken primitiivisyyden astetta. Aurinko ja Pluto ovat 8.huoneessa, jossa usein on vaikeimmat ja ratkaisemattomat psyykkiset jännitteet hautautuneina tiedostamattomaan tai kenties kätkettyinä sosiaalisen pintakäytöksen alle. Aurinkokin 8.huoneessa ja Ravussa on vain kuusiossa Neptunukseen ja puolineliössä (45 asteen aspekti) Marsiin ja Kheironiin. Mutta linkki on olemassa. Auringon oppositio Saturnukseen on ssekin löysä, yhdeksän astetta. Koivunen oli syntynyt 1930 jolloin melko pitkäaikainen Saturnuksen ja Uranuksen neliö oli vielä taivaalla ja Saturnuksen oppositio Aurinkoon teki siitä persoonallisen taustakuvion - kykyä itsehillintää oli (Saturnus), mutta se ei riittänyt vaan tilaisuuden tullen psyyken taipumus päästää viettilataus valloilleen pääsi purkautumaan väkivaltaisesti. Tyypilliseen tapaan, Koivunen vietti kaksoiselämää, eli vaimonsa kanssa, kävi töissä ja vietti normaalia arkielämää. Marsin neliö Venukseen on liian löyhä, lähes 10 astetta, mutta Koivusen kohtalosta päätelleen, sekin näytti olevan aktiivinen. Seksuaalisuus on sisäisesti vahvasti läsnä, ikään kuin jatkuvasti ärsyyntyneessä tilassa, nousussa tietoisuuden pintaan. Voi ajatella että hän oli tyypillinen seksuaalisten patoutumien vallassa elänyt mies, joka ei saaanut sitä mitä halusi vaimonsa kanssa.

Murhien aikaan transiitit (ulkokehällä) osoittavat että Pluto oli juuri tulossa Vaakaan ja samalla neliöön hänen Aurinkonsa kanssa. Pluton osuus seksuaalisten saalistajien elämässä on vankasti perusteltavissa. Uranus oli tehnyt saman neliön Koivusen Aurinkoon jo hieman aikaisemmin ja oli tarkkaan neliössä Saturnuksen kanssa. Kiihkeä "toisenlaisten" kokemusten etsintä oli käynnissä. Vuoden 1971 vuosikuvio oli Jupiterin ja Neptunuksen konjunktio Skorpioni Jousimiehen rajalla, joka osui Koivusen kartan nousulle. Jupiter/Neptunus voi olla mitä lempein ja avuliain, mutta jos muuta kuviot ovat vastakkaiset, se saattaa viitata siihen että ihminen on erityisen vastustuskyvytön hallitsemaan oman alitajuntansa yllykkeitä. Suojavallit, joista Saturnus usein vastaan, ovat silloin vaarassa murtua.

Kolmas esimerkkimme on Jeffrey Epstein (21.1.1953, New York). Hän kuoli 2019 vankilassa. Epstein oli pankkiiri, sikarikas mies, joka eli kuten nuo kaksi muutakin, kaksoiselämää. Espstein toimi pankki- ja rahoitusalalle työskennellen Bear Stearnsilla eri tehtävissä kunnes hän perusti oman yrityksen. Epstein kehitti eliittiä edustavan sosiaalisen piirin ja hankki monia naisia ja lapsia, joita hän ja hänen kumppaninsa käyttivät heitä sitten seksuaalisesti hyväksi. Hänellä oli myös hyvin aktiivinen naisavustaja, Ghislaine Maxwell (25.12.1961) - upporikkaan maineensa menettäneen mediayrittäjän Robert Maxwellin tytär, joka järjesti isännälleen aina uusia tyttöjä. Epstein käsi 13 kk:n vankilatuomion 2008 kun eräs äiti nosti syytteen häntä vastaan 14-vuotiaan tyttärensä raiskaamisesta. Huolimatta vankilatuomiosta, Espstein sai liikkua vapaasti, hänen sellinsä ovi oli lukitsematta ja hän pääsi myös ulos hoitamaan asioitaan. Myöhemmin oikeusjuttuja alkoi lisääntyvässä määrin syntyä ja Epstein joutui lopulta vankilaan, jossa hän kuoli jonkun verran kiistanlaisissa olosuhteissa. Virallinen kuolisyy totesi hänen hirttäneen itssensä, mutta ruumiinavauksen löydöksissä oli myös viitteitä jostain muustakin. Myös avustaja Ghislaine Maxwell tuomittiin seksikaupasta. Epstein oli myös hyvion verkostoitunut, hän tunsi Donald Trumpin ja Bill Clintonin, näyttelijä Kevin Spaceyn ja Englannin prinssi Edwardin, jota on vakavasti epäilty pedofiliasta ja osallisuudesta nuorten tyttöjen hyväksikäyttöön.

Epsteinin kellonaika on ihme kyllä pysynyt salassa. Ns. "rekfioitu aika" on eräästä lähteestä 03:15 jolloin Jousimies nousee. Mutta tätä ei voi ottaa kovin vakavasti, muitakin vaihtoehtoja on valitettavan runsaasti. Jotta olisi jokin lähtökohta, voidaan koemielessä hyväksyä Jousimies-nousuinen kartta (yllä). Nyt edellämainitut Pluto-Venus-Mars-Kuu - kuviot puuttuvat. Sen sijaan Epsteinein kartalla on Venuksen ja Marsin tarkka konjunktio Kaloissa. Oletuskartalla ne osuvat lähelle kartan peohjaa eli IC:tä. Sen mukaan hänen psyykensä pohjalla on jatkuva seksin nälkä, joka suuntautuu erityisesti muunneltuun suuntaan, eli alaikäisiin tyttöihin. Venus/Mars -konjunktio oli mm. Charles Chaplinilla, joka oli tunnetusti otettu hyvin nuorista tytöistä ja meni lopulta naimisiin Oona O' Neillin kanssa, joka oli 36 vuotta nuorempi miestään. Venus ja Mars ovat lisäksi tarkassa kolmiossa Uranukseen, jolla voi olla aina sormensa pelissä kun puhutaan seksuaalisuuden muunnoksista - suurista tai pienistä. Mutta Pluto on poissa näistä kuvioista. Se on vain sukupolvikuusiossa Neptunukseen ja kvinkunssissa Merkuriukseen - ei vihjettäkään seksistä. Kuu on Oinaassa ja 4.huoneessa oletuskartalla ja sillä on konjunktio kaukaiseen pieneen kääpiöplaneettaan, Erikseen.

Epsteinin aikaa ei siis ole, mutta Ghislaine Maxellin kartta löytyy. Tässä on Kaksos-nousuinen nainen, itsekin nuorena kaunis ja tavoiteltu, mutta jokin meni pieleen. Mikä tekee naisesta seksuaalisen saalistajan avustajan? Millainen oli Ghislaine Maxellin tausta? Isä Robert Maxell (10.6.1923) oli mediamoguli, joka pakeni natsi-Saksasta Tsekkiin ja sieltä Britanniaan, perusti valtavan media-imperiuminen, mutta ahneuksissaan ei osannut lopettaa vaan syyllistyi lopulta valtaviin petoksiin ja teki lopulta itsemurhan. Elämänkaaressa oli siis jotain samaa kuin Epsteinilla. Tyttären Askendentti oli siinä missä isän Aurinko - isän tytär, joka etsi itselleen isän kaltaisen miehen. Ghislainin kartalla on myös Venus ja Mars konjunktiossa Jousimiehestä Kauriiseen - merkkiraja välissä. Lisäksi Aurinko on Marsin kanssa Kauriissa. Kolmikko Venus/Mars/Aurinko kuvaa hänen olemuksensa ydintä - se on maskuliinisesti, aktiivisesti seksuaalinen, ottava puoli (Aurinko/Mars) on paljon vahvempi kuin antava (Venus). Ghislane varmaan tunsi jonkinlaista sielunveljeyttä Epsteinin kanssa sillä kummallakin on Venuksen ja Marsin kolmio Uranukseen. Lisäksi hänen Aurinkonsa ja Merkuriuksensa on kolmiossa Plutoon, josta syntyy paljon uskoa omaan haavoittumattomuuteen. Kuu on neliössä Neptunukseen, jolloin sisäinen äitikuva on epämääräinen ja altis oudoille vääristymille. Kartan yksinäisin planeetta on Saturnus, jolla ei ole yhttään pääaspektia muihin planeettoihin. Sen voi tulkita kuvaavan yliminää, omantunnon ääntä, eettistä itsetuntoa, joka on kokolailla mykkä.

Yhteistä näille esimerkeille on varakkuus. Sikamaisesti menestyneet miehet voivat tuntea olevansa kaikkivoipia, heissä on vahva narsistinen lataus. Raha puhuu ja sillä saa tukittua monta suuta ja avattua yhtä monia ovia. He ovat useimmiten hyvin sosiaalisia, heillä on paljon suhteita ja kontakteja yhteiskunnan eri tasoille, erityisesti korkeisiin sosiaalisiin kerroksiin, yhteiskunnan piippuhyllylle, valtaa pitäväviin ja rahamiehiin. He tietävät vaistomaisesti että tällaisista suhteista voi joskus olla hyötyä. He ovat miehiä, joilla on voinut olla normaaali tai useimpia avioliittoja tai naissuhteita, mutta he eivät saa niistä kaikkea sitä, mitä voisi saada muualta. Heillä on usein riskinottajan temperamentti, he satsaavat paljon ja voivat saada suuria voittoja, mutta saattavat myös pudota korkealta jos käy huonosti. Ja useimpien käy lopulta huonosti, he jäävät kiinni, heidät tuomitaan ja he häviävät kuvasta.

Alaikäisten tyttöjen osuus menestyneiden rokkareiden sängyissä on vanhastaan tuttu yhdistelmä. Nuoret tytöt etsivät kiksejä siinä missä pojatkin ja kuuluisuuden munan saaminen on arvokas voitonmerkki. Elvis, David Bowie, Jimmy Page, Marvin Gaye, Jerry Lee Lewis on listattu tähän sarjaan. Leonard Cohen kertoo elämäkerrassaan miten hänen luokseen hotellihuoneesen valui 15-vuotiaita tyttöjä. Minkäpä sille voi? Pitkälle pervojakin löytyy: Gary Glitter on rajummasta päästä. Glitter istui Vietnamissa 16 vuotta alaikäisiin sekaantumisesta ja karkotettiin myös Kambodzasta. Ura taitaa olla ohi. Taiteellisten miesten suhteet nuoriin tyttölapsiin on ikäänkuin taiteellisuuden vanavedessä lipuva mahdollisuus. Kun Paul Gauguin lähti porvarillisen elämän taakse jättäneenä ja asettui Tahitille, hänen luokseen jäi asumaan nuori tyttö, "vaimo", liekö ollut 13-vuotias kaunokainen. Gary Glitterin kartalla on täysikuu, Aurinko ja Kuu ovat vastakkain ja molemmat neliöivät Jupiterin. Se on jo vihje siitä että hänellä on vaikeuksia pysyä lain ja hyvien sosiaalisten tapojen paremmalla puolella. Lisäksi tuo tuttu kuvio: Venuksen (ja Merkuriuksen) neliö Plutoon (ja lukemattomilla muilla ihmisillä, jotka voivat ylittää sopivuuden rajat seksuaalisessa käyttäytymisessään).

Raimo Nikula, 22.12.2022

Takaisin alkusivulle