ASTROLOGIA ON TIE


Tien jälkiä on useissa maailman suurissa uskontojen ja varhaisen tieteen perinteissä. Tieteellinen kiistely jatkuu yhä. Astrologian tietä ovat myös kulkeneet monet ihmiskunnan historian suurimmat vaikuttajat, ajattelijat, tutkijat ja totuuden ystävät.

Mitä he ovat sanoneet tähtitaivaan ja maan suhteesta - ja mitä astrologiasta?

"Kaikella on määräaika, ja aikansa on joka asialla taivaan alla. Aika on syntyä ja aika kuolla. Aika on istuttaa ja aika repiä istutus. Aika on surmata ja aika parantaa!" - Saarnaaja 3.luku

"Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana, niin katso, tietäjiä tuli itäisiltä mailta Jerusalemiin, ja he sanoivat: "Missä on se äsken syntynyt juutalaisten kuningas? Sillä me näimme hänen tähtensä itäisllä mailla ja olemme tulleet häntä kumartamaan." - Matteus 2:1,2.

"Kaikkeuden valo loistaa kaikissa osissa." - Nikolas Cusanus - teologi, filosofi.

"Jotta ymmärtäisi astrologian ja alkemian todellisen merkityksen, on välttämätöntä saada selvä näkemys sisäisen mikrokosmoksen ja makrokosmoksen välisestä suhteesta ja vuorovaikutuksesta. Kaikki maailmankaikkeuden voimat ovat mahdollisuuksina läsnä ihmisen kehossa ja kaikki ihmisen elimet eivät ole muuta kuin luonnonvoimien tuotteita ja edustajia." - Paracelsus - empiirinen vapaa-ajattelija.

"Sillä tämä yksi on varmaa: Arvokas ja totuudellinen on astrologian tiede, ihmiskunnan kruunu se on ja todistus kunnioitettavasta jumalan viisaudesta." - Philip Melanchton - teologi.

"Vera loquor, non falsa loquor, sed munere coeli - qui loquitur deus est, non ego Nostradamus! Totuuden minä kerron, en valheita, taivas on minulle tämän tiedon lahjoittanut - Jumala puhuu, ei Nostradamus" - Nostradamus, lääkäri, visionääri.

"Ei kenenkään tulisi pitää mahdottomana, etteikö astrologian hölmöyksistä ja jumalanpilkasta tulisi vielä jotain hyödyllistä..." - Johannes Kepler - tähtitieteilijä, matemaatikko.

"Totus mondus anima plenus est!" Koko maailma on sielutettu! - Johannes Kepler - tähtitieteilijä, matemaatikko, astrologi.

"Astrologia on astronomiaa, joka on laskeutunut maan päälle ihmisten asioiden pariin."- Ralph Waldo Emerson - esseisti, ajattelija.

"Totuus säilyy vaikka sillä ei ole julkista kannatusta. Se on itselleen riittävä."- Mohandas Gandhi, valtiomies.

"Astrologia saa varauksettoman tunnustuksen psykologialta koska astrologia edustaa koko menneisyyden psykologian summaa." - C.G.Jung - psykologi.

"Typeryyden huippu on se, kun kaikkea sitä, mitä emme osaa selittää, pidetään huijauksena." - Wolfgang Pauli - fyysikko.

"En aio siihen sortua muodikkaaseen typeryyteen, että pidän kaikkea mitä en voi selvittää, petoksena" - C.G.Jung - psykologi 1919.

"Astrologia on paljon muuta kuin ennustusmenetelmä. Se on suurenmoinen yhtenäinen maailmankatsomus perusteuen vielä tuntemattomiin, mutta horjumattomiin luonnonlakeihin. Sitä kaikki tukevat" Franz Boll: Die Erforschung der antiken Astrologie, 1918.

"Se, ettei astrologialle löydy toimintamekanismia on asiallinen väite, mutta myös voimaton. Kun Alfred Wegener ehdotti, että mantereet etääntyvät toisistaan, mekanismia ei ollut. Sitä huolimatta me tiedämme nyt, että Wegener oli oikeassa, ja ne, jotka väittivät vastaan sillä perusteella, että mekanismi puuttui, olivat väärässä." - Carl Sagan - tähtitieteilijä.

"Olemme yksilöinä enemmän kosmoksen kanssa sidoksissa mitä yksilöinä pystymme aavistamaan tai tunnistamaan" - Ernst Mach - fyysikko.

"Fyysikkona olen astrologiaa kohtaan hyvin epäilevä...olen tutustunut siihen ja saanut vaikutelman, että siinä on jotain kokemusperäisesti totta. Olen skeptinen astrologien suhteen, mutta niin olen myös fyysikkojen väitteitä kohtaan."- Carl Friedrich von Weizsäcker - fyysikko.

"Älkäämme loukkaantuko sanasta "esoteerinen", joka monista syistä on antanut meille huonon jälkimaun; se, miten [Oskar] Adler sitä käyttää, viittaa ihmisen kykyyn saavuttaa sisäistämisen kautta oivalluksia noista yhteyksistä, oivalluksia, joista astrologian tietämys alun perin on peräisin." - Fritz Riemann (1902 - 1979), saksalainen psykoanalyytikko ja kirjailija.

"Kadulle minä olen syntynyt Oinas-nousuisena eli tulisena, aktiivisena, energisenä ja näennäisesti levottomana fyysisesti varustautuneena. Ja Mars 9.huoneessa!" - Henry Miller - kirjailija.

"Kosmos on valtava elävä kokonaisuus, josta olemme osa. Aurinko on sydän, jonka syke yltää pienimpiinkin suoniin asti ja Kuu on suuri hermokeskus, joka väräyttelee meitä ikuisesti. Ja miten Saturnus meihin vaikuttaakin, entä Venus?" - D.H.Lawrence - kirjailija.

"Kellon viisarit liikkuvat ympyrässä. Eläinrata, jonka astrologi piirtää, muistuttaa kellotaulua. Horoskooppi on kellotaulu. Uskomme tai emme astrologiaan, horoskooppi on metafora, joka kätkee suuren viisauden." - Milan Kundera, joka laati Pariisin vuosinaan satoja horoskooppeja.

"Sieluni jokaisessa nurkassa on alttari eri jumalalle" - Fernando Pessoa, portugalin merkittävin 1900-luvun kirjailija, joka myös laati horoskooppeja ja käytti niitä omien "mahdollisten identiteettiensä" heijastuspintana. Hän laati 1500 horoskooppia elämänsä aikana.

"Siirtää tämä epämääräinen ja ilmeisen vaikeasti määriteltävä asia (tähtitaivaan ja maan ilmiöiden välinen suhde) tieteellisesti testattavaan muotoon, ei ole helppoa mutta se näyttää meistä tärkeältä loputtomassa halussamme ymmärtää ja hallita fyysistä ja biologista ympäristöämme." - Hans Eysenck - psykologi.

"Ei ihmistä ole tehty niin erilaisista aineista, että se voisi säilyä sitä paljon suurempien päivin ja öin vaikuttavien voimien koskematta ja vaikuttamatta... Se, että emme osaa mielemme sormella osoittaa juuri sitä vaikutusta, jonka nämä voimat synnyttävät, ei anna oikeutta kieltää niiden olemassaolo" - Marlene Dietrich - näyttelijä.

" Miljonäärit eivät tarvitse astrologiaa, miljärdöörit tarvitsevat" - J.P: Morgan, pankkiiri.

"Kohtalo on paikka ja tilaisuus, jossa karma täyttyy." Ja karma sisältyy astrologiseen karttaan. - Tuntematon saksalainen esoteerikko.

"Ken osaa tulkita symboleja, hän ymmärtää maailmankaikkeuden salaisuuksia" - Jean Sibelius - säveltäjä.

"Astrologia ei ole tiedettä, mutta eipä ole tiedekään astrologiaa." - tuntematon- realisti.

"Puhtaasti astrologisesti katsoen tiede on vain eräs nykyajan pelkojen ja illuusioiden synnyttämä uskomus vailla minkäänlaista astrologista todellisuuspohjaa!" - toinen tuntematon - realisti.Takaisin alkuun  Omat palvelukset